Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων
- peoplebehindgr
- Nov 22, 2023
- 1 min read
Στο πλαίσιο του έργου "Δράσεις για την Ψυχική Ευεξία και εκπαίδευση των ατόμων 60+" η People Behind πραγματοποίησε μια σειρά εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.
Στόχος του εργαστηρίου ήταν η ενίσχυση της συναισθηματικής ευεξίας των συμμετεχόντων, η ανάπτυξη της φαντασίας τους και η ενίσχυση της αυτοέκφρασης, της αυτοπεποίθησης καθώς και της αυτοσυγκέντρωσης.
Τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης είχαν τέσσερις θεματικές τεχνικές ανακυκλώσιμων κατασκευών: επαναχρησιμοποίηση υφασμάτων, συλλογική ζωγραφική, τρισδιάστατη τέχνη και διάφορες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά.
Η υλοποίηση των εργαστηρίων πραγματοποιήθηκε από τις εξειδικευμένες καλλιτέχνιδες και επιμορφώτριες ενηλίκων, Κατερίνα Κατάκη και Δέσποινα Μιτσιάλη
.
Οι συναντήσεις υλοποιήθηκαν σε δύο Λέσχες Φιλίας της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, στη Λέσχη Φιλίας Σεπολίων και στη Λέσχη Φιλίας Ακαδημίας και συμμετείχαν 25 μοναδικοί ωφελούμενοι.
H δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας της Αθήνας – Open Social Net», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (κωδικός ΟΠΣ 5074888). Δείτε φωτογραφίες από τα εργαστήρια:




